Araştırma

Uygulamanız için var olan fikrinizin yanısıra, onu daha somut bir konsepte dönüştürmenin ilk adımı araştırmadır. Bu aşamada pazar analizi, demografik araştırma, davranış kalıplarını belirlemeyi ve son kullanıcılardan edineceğimiz dönüşümü içerir.

 

Taslak Oluşturma

Taslak oluşturma (wireframing), uygulamanızın nasıl görüneceğini, hissetireceğini ve tüm işlevleri nasıl birleştireceğini anlamanıza yardımcı olacak bir planlama aşamasıdır. İlerleyen basamaklara geçmeden önce taslak oluşturup sizle detaylarını paylaşıyoruz.

 

Prototip Oluşturma

Burada asıl nokta çok fazla enerji ve kaynak harcamadan hızlı bir prototip oluşturmaktır. Temel kullanıcı geri bildirimlerini toplamamıza ve fikrin fizibilitesini değerlendirmenize yardımcı olacak, uygulamanızın kaba ama zihnimizde somut yansıma oluşturacak versiyonudur.

 

UX/UI Tasarımı

UX ve UI tasarımı, uygulamanın kullanıcı tarafı ile ilgilidir. Tasarım, yerleşim, buton, renk, görsel vb. özgün bir kreatif ürün oluşturma aşamasıdır. Uygulamanızın fikrini yansıtan, renklerden öğelere uyum içerisinde iş çıkartıyoruz.

 

Kodlama

Mobil uygulama geliştirme sürecini, uygulamayı daha küçük ve daha kolay aşamalara bölerek, çevik metodoloji kullanarak geliştirmeyi tercih ediyoruz. Sprint'ler olarak adlandırılan bu çalışma yöntemiyle planlama, tasarlama, geliştirme, kullanılabilirlik testi ve geri bildirim toplamayı gerçekleştiriyoruz.

 

MVP Oluşturarak Erken Evre Tanı

Minimum kullanılabilir ürün (MVP), uygulamanızın yalnızca temel özelliklerini seçici davranarak belirlediğimiz, biz geliştiricilere geri bildirim toplamaya başlayabilmek için kullanıcıların fikirlerini erken aşamada alma imkanı verir. Kullanıcıların uygulama ile nasıl etkileşime girdiğini öğrenmek sonraki aşamalarda yapılacak işleri olumlu yada olumsuz etkileyeceğinden verilen kararlar önemlidir.

 

Test ve Yine Test

Süreçte ne kadar sona yakın bir zamanda hata tespit edersek düzeltmek de bir o kadar zor olabilir. Gereksiz maliyet ve gecikme gibi sonuçlardan kaçınmak için testlere mümkün olduğunca erken başlıyor, kullanılabilirlik, güvenlik, stres, uyumluluk ve performans gibi en yaygın testleri tekrarlayarak gerçekleştiriyoruz.

 

Yayınlama

Mobil uygulama geliştirmenin son aşaması yayınlama gibi gözükse de işimiz burada bitmiyor. Yayınladığımız ilk stabil sürümden sonra, kullanıcıların geri bildirimlerine göre yeni özellikler ve işlevler ekliyor ya da kaldırıyoruz.